Vi har lanceret ny hjemmeside. Oplever du fejl, skriv gerne på ma@atbiler.dk

Nominerede Til Intet Er Umuligt Prisen 2024 Grafik

Her er de nominerede til umulig sportspris

Det bliver enten cykelrytter Julie Norman Leth, parataekwondokæmper Lisa Kjær eller bryder Turpal Bisultanov, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, Sport 2024, som sendes direkte på DR1 fra Boxen i Herning 4. januar. De tre kandidater er netop afsløret som nominerede til den ærefulde pris, der gives til en eliteatlet, som har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

Mandag d. 18. november 2024

Julen og nytåret byder på mange traditioner, og det årlige sportsshow, Sport 2024, på DR1 er ingen undtagelse. Det løber af stablen lørdag 4. januar og sendes direkte fra Boxen i Herning med fejring og hyldest af det forgangne års største sportsnavne og præstationer. En af de ærefulde sportspriser vil igen være Intet er umuligt-prisen.

Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag prisen og løfter nu sløret for de tre nominerede, der alle har kæmpet ekstraordinært hårdt og imod alle odds opnået et stort resultat inden for deres respektive sportsgrene.

Første nominerede er cykelrytter Julie Norman Leth, der fødte sin søn Alfred i januar i år. Selv om hun havde en klar plan for at blive klar til OL syv måneder senere og efterfølgende VM, var det ikke altid lige let. De første måneder som mor var nemlig så intense, at det var svært at tænke på at skulle stå på startstregen ved OL få måneder senere.

Mor trådte til

Første nominerede er cykelrytter Julie Norman Leth, der fødte sin søn Alfred i januar i år. Selv om hun havde en klar plan for at blive klar til OL syv måneder senere og efterfølgende VM, var det ikke altid lige let. De første måneder som mor var nemlig så intense, at det var svært at tænke på at skulle stå på startstregen ved OL få måneder senere.

Julie Norman Leths mor trådte til og tog bedste-barsel på nedsat tid fra sit arbejde for at hjælpe med at passe barnebarnet, når Julie Norman Leth og hendes mand, Lasse Norman Leth, der også er professionel cykelrytter, skulle træne. I august stod Julie Norman Leth klar på startstregen ved OL sammen med makkeren Amalie Dideriksen præcis syv måneder efter fødslen.

Det blev godt nok ikke til olympisk medalje ved Paris 2024, men få måneder senere i oktober vandt Julie Leth på formidabel vis ikke bare én men to VM-guldmedaljer i karrierens sidste VM i baneløb på hjemmebane i Ballerup Super Arena.

Intet Er Umuligt Prisen Julienormanleth Foto Lars Mller

Foto: Lars Møller.

Et kapløb mod tiden

Den anden nominerede er Lisa Kjær, der i 2012 fik amputeret sin venstre hånd og halvdelen af underarmen til kræft. Som regerende paralympisk mester i taekwondo rev hun tidligere i år sit korsbånd over med under fem måneder til de Paralympiske Lege i Paris.

Hun lagde alt til side, holdt sin alvorlige skade hemmelig for alle andre end kun de aller nærmeste, trænede benhårdt, fik hjælp af eksperter og nægtede at give op, selvom det så umuligt ud. Lisa Kjær endte mod alle odds med at kæmpe sig til en imponerende bronzemedalje ved Paris 2024.

Intet Er Umuligt Prisen Lisakjr Foto Lars Mller

Foto: Lars Møller.

Gav aldrig op

Tredje nominerede til Intet er umuligt-prisen er bryderen Turpal Bisultanov, hvis rejse til toppen af international brydning har været alt andet end let. Som barn af tjetjenske flygtninge kom han til Danmark med sin familie og rykkede hurtigt teltpælene til Nykøbing Falster uden sin familie for at dygtiggøre sig i brydning og indfri drømmen om en dag at komme til OL.

Han har bl.a. gennemgået en lang og vanskelig proces for at opnå dansk statsborgerskab - en nødvendighed for at kunne konkurrere for Danmark til OL. Og han har kæmpet med alvorlige skader, der truede hans karriere. Turpal Bisultanov missede også kvalifikationen til OL, men kom alligevel med på et afbud i 11. time. Han tabte sin første kamp ved Paris 2024 og var sønderknust, men rejste sig igen og kæmpede sig på forbilledlig vis tilbage og sikrede en flot OL-bronzemedalje.

Turpal Bisultanov er derfor beviset på, at selv når vejen er brolagt med modgang, kan man nå nogle af de højeste tinder, hvis man arbejder hårdt og tror stærkt nok på, at intet er umuligt.

Intet Er Umuligt Prisen Turpalbisultanov Foto Lars Mller

Foto: Lars Møller.

Det er syvende gang, at Intet umuligt-prisen skal uddeles. Senest gik prisen til herredoublen i badminton, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen. Det hårdtarbejdende makkerpar viste med deres mange sejre og succeser i sæsonen, at de trods deres i sportssammenhæng høje alder på henholdsvis 31 og 34 år samt det faktum, at Anders Skaarup Rasmussen har to små børn, og at Kim Astrup var blevet far for første gang, præsterede bedre end nogensinde før imod alle odds.

Sportspris skal inspirere danskerne

Toyota står sammen med DIF og Team Danmark bag Intet er umuligt-prisen og vil med sportsprisen inspirere danskerne og sætte endnu mere fokus på, at intet er umuligt. Mobilitetskoncernen tror selv på, at intet er umuligt, og arbejder på at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet. For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og serviceydelser, der gør det muligt for enhver at bevæge sig frit omkring.

Samtidig vil man inspirere andre til at tro på, at intet er umuligt. Det sker bl.a. ved at støtte flere danske eliteatleter på deres vej mod "umulige" mål.

"Vi har samlet seks danske elitesportsfolk på Team Toyota. De jagter alle deres individuelle umulige, fx at kvalificere sig til OL, PL eller måske endda at vinde medalje til Danmark. På samme vis har de nominerede til Intet er umuligt-prisen allerede trodset alle odds og opnået det, der måske synede umuligt - til stor inspiration for os alle," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Store forbilleder

DIF mener også, at der er stor inspiration af hente i de tre nominerede.

"Toyotas Intet er umuligt-pris hylder rollemodeller, der viser, at selv de sværeste kampe kan overvindes gennem hårdt arbejde og en ukuelig tro på at lykkes. De tre nominerede har forhåbentlig ikke blot inspireret andre atleter, men også helt almindelige danskere, som kæmper i svære situationer. Tillykke til Julie, Lisa og Turpal. I er store forbilleder, som har gjort det umulige og er endt på toppen," siger Morten Mølholm Hansen, der er adm. direktør i DIF og med i dommerkomitéen for prisen.

Hos Team Danmark er man fuld af beundring over de præstationer, de nominerede til Intet er umuligt-prisen har opnået i det forgangne år.

"De tre nominerede til Toyotas Intet er umuligt-pris har det tilfælles, at de i 2024 hver især har taget os med på en vild rutsjebanetur. Lisa nægtede at give op, selvom en knæskade tilsyneladende gjorde hendes PL-drøm umulig. Turpal viste både fysisk og mental råstyrke, da han kom til OL på et wild card og kæmpede sig tilbage mod alle odds. Og Julie beviste over for sig selv og hele cykelverdenen, at hun kun skulle bruge et halvt år på at kæmpe sig tilbage til verdenstoppen, efter at hun i januar blev mor. De er alle tre ekstraordinære atleter og tilhører den absolutte verdenselite i deres respektive sportsgrene. I 2024 har de med hver deres utrolige historie vist, at intet er umuligt," siger Peter Fabrin, der er adm. direktør i Team Danmark.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved det tv-transmitterede Sport 2024 show lørdag 4. januar 2025 på DR1.